můj blog

Cesty do této země Balkánu mi přináší hodně zážitků, a to nejenom v údolí bosenských pyramid. Je tady mnoho přírodních krás a panenských míst, kde mívám pocit, že se zastavil čas. Čím jsou mé cesty delší, tím více se mi daří pronikat do „soukromí“ neznámých zákoutí a života místních lidí.
Cesty do Bosny k pyramidám probíhají celoročně, i když větší zájem a tím pádem více pobytů probíhá od jara do podzimu. Pro mne má zimní Bosna a pyramidy svoje kouzlo, jehož krása a síla zážitků není o nic menší než v teplých měsících. A k tomu (zatím ještě stále) i
Bosna a Hercegovina samozřejmě nenabízí jen údolí s pyramidami a tunely, i když toto místo navštěvuji nejčastěji. A také mají o něj lidé, co se mnou jezdí, největší zájem. Bosenské pyramidy jsou určitě obrovským magnetem, avšak to, co pro nás může být více než jen poznáváním nových míst, se ukrývá
Kromě toho že Cacao je superfood, plné zdraví prospěšných vlastností , je také silný rostlinný učitel (osobně ji vnímám spíše jako vlídnou učitelku) a jako takové bylo po staletí používáno pro své duchovní a energetické vlastnosti. Název Cacao (odborně se označuje jako Theobroma Cacao) znamená „jídlo pro bohy“.  Historicky bylo
Opustit námi známé domácí prostředí a pohodlí domova přináší často mnohem více, než jen odpočinek a příjemný „útěk“ z dosahu denních starostí a povinností. Samotné poznávání nových míst a cizích zemí je většinou pro spoustu lidí přínosné. Co je pro mne ještě mnohem přínosnější jsou chvíle, ve kterých mám příležitost pobývat
Rapé pochází od domorodých kmenů Amazonky. Existuje mnoho různých typů, každý kmen má své vlastní speciality, vzorce rostlin, stromů a semen, nejčastěji kombinovaných s popelem zvaným TSUNU, MURICI, YARUMO nebo INGA. Jsou vyráběny v malých šaržích se specifickými záměry pro obřad nebo osobu, která je léčena. Na mnoha úrovních jsou velmi mocné,
Dnes chci psát o specialitách bosenské kuchyně.  Nepůjde o recepty jídel, ty najdeme na internetu. Mým záměrem je s vámi sdílet můj pohled na to, co se jí v Bosně, jak to chutná a některé mé postřehy a gastronomické zážitky z mých cest. V minulých článcích jsem se už zmínil o některých pochutinách, které